Show project information

Flying Group

De opdracht voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de luchtvaartmaatschappij Flyinggroup werd toegewezen aan A2D-ASK Romein na het winnen van een Design & Build-wedstrijd. Het nieuwe hoofdkwartier van de luchtvaartmaatschappij Flyinggroup omvat zowel kantoren als een pilotenlounge, een klantenlounge, de toegang tot de flightzone en een evenementenruimte. De filosofie, waarden en missie van Flyinggroup zorgden voor een inspirerende visie waarin begrippen als duurzaamheid en circulariteit mee de vormgeving van het nieuwe gebouw bepaalden. Het gebouw is geëvolueerd naar een energieneutraal gebouw waarin alle beste beschikbare technieken worden samengebracht om een optimaal comfort te bieden. Aan de buitenzijde zijn zowel het dakvlak als de gevels bekleed met geïntegreerde zonnepanelen die voldoende energie leveren om de jaarlijkse energiebehoefte te dekken. De look & feel is consequent doorgetrokken in de gebouwen van Flyinggroup, van land-tot airside. Bezoekers, piloten en passagiers worden ontvangen in het onthaal en doorverwezen naar de loungeruimtes die zijn afgewerkt met hoogwaardige, warme en natuurlijke materialen. Door te werken met dubbelhoge ruimtes en geritmeerde hoge gevelopeningen is er een overvloed aan daglicht dat tot in de verste hoeken van het gebouw kan doordringen. De kantoorruimte is opgevat volgens het principe 'Anders Werken' om de flexibiliteit te maximiliseren en de interactie alsook de kennisoverdracht tussen de verschillende medewerkers te optimaliseren.


Client: Flyinggroup NV
Address: Deurne
Execution: 2018-2019
Built: 2019
Area: 1.500m²
General contractor Design & Build: ASK Romein
Technical engineer: Geert De Bruyn
Photograpy: Jelle Vans Photography

De opdracht voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de luchtvaartmaatschappij Flyinggroup werd toegewezen aan A2D-ASK Romein na het winnen van een Design & Build-wedstrijd. Het nieuwe hoofdkwartier van de luchtvaartmaatschappij Flyinggroup omvat zowel kantoren als een pilotenlounge, een klantenlounge, de toegang tot de flightzone en een evenementenruimte. De filosofie, waarden en missie van Flyinggroup zorgden voor een inspirerende visie waarin begrippen als duurzaamheid en circulariteit mee de vormgeving van het nieuwe gebouw bepaalden. Het gebouw is geëvolueerd naar een energieneutraal gebouw waarin alle beste beschikbare technieken worden samengebracht om een optimaal comfort te bieden. Aan de buitenzijde zijn zowel het dakvlak als de gevels bekleed met geïntegreerde zonnepanelen die voldoende energie leveren om de jaarlijkse energiebehoefte te dekken. De look & feel is consequent doorgetrokken in de gebouwen van Flyinggroup, van land-tot airside. Bezoekers, piloten en passagiers worden ontvangen in het onthaal en doorverwezen naar de loungeruimtes die zijn afgewerkt met hoogwaardige, warme en natuurlijke materialen. Door te werken met dubbelhoge ruimtes en geritmeerde hoge gevelopeningen is er een overvloed aan daglicht dat tot in de verste hoeken van het gebouw kan doordringen. De kantoorruimte is opgevat volgens het principe 'Anders Werken' om de flexibiliteit te maximiliseren en de interactie alsook de kennisoverdracht tussen de verschillende medewerkers te optimaliseren.


Client: Flyinggroup NV
Address: Deurne
Execution: 2018-2019
Built: 2019
Area: 1.500m²
General contractor Design & Build: ASK Romein
Technical engineer: Geert De Bruyn
Photograpy: Jelle Vans Photography